Tarieven

Omdat ik full-time werk, heb ik de beslissing gemaakt om op 31 augustus 2019, na 6,5 jaar, te stoppen met Michael4Computers. Michael4Computers was een vriendendienst, waarbij ik aan huis langs kwam om computerproblemen op te lossen voor een vrije gift. Ik heb ontzettend veel mensen blij gemaakt, voor hun goedkope hulp geleverd, en een leuk zakcentje verdiend.

Je moet echter ook vooruit kijken. Ik prioritiseer mijn mentale en fysieke gezondheid boven bijna alles. Dat betekent ook dat ik veel waarde hecht aan mijn vrije tijd en andere hobby’s. Zodra ik thuis kom van werk, wil ik het ook naast me neer kunnen leggen tot de volgende dag, tenzij er iets is wat mijn interesse geprikkeld heeft. Als dat zo is, dan onderzoek ik dat ook graag voor mezelf. Daarom: 40 verplichte uren zijn genoeg. Alles was ik daarbuiten doe, doe ik voor mijn eigen ontwikkeling en omdat ik het zelf ontzettend gaaf vind om te doen.

Omdat hulp bij computerproblemen voor mij onder de categorie “werk” valt, en er nauwelijks of geen ontwikkeling plaatsvindt in mijn vakgebied, heb ik besloten om dit in principe niet meer te doen. Echter, ik begrijp ook dat er misschien situaties zijn waarin mijn expertise noodzakelijk is. Aangezien ik het niet voor ontwikkeling kan doen, moet ik er dan geld voor vragen. Ik ben daar wel direct open over:

Mijn tarieven zijn:
Consumenten: €30 per uur.
Zakelijk voor bedrijven tot en met 10 werknemers: €50 per uur.
Zakelijk voor bedrijven voor meer dan 10 werknemers: €125 per uur.
Overleg over deze tarieven is mogelijk, maar hier wordt zelden vanaf geweken. Afhankelijk van de klus kan er gevraagd worden tot een (gedeeltelijke) betaling vooraf. Referenties zijn beschikbaar. Voor werk waarvan verwacht wordt dat dit 2 uur of langer duurt, wordt wederzijdse schriftelijke toestemming gevraagd waarin een maximum aantal uren is overlegd. Een verlenging daarop is mogelijk enkel na wederom schriftelijke bevestiging.

Reiskosten: Ik werk in principe alleen op afstand. In overleg is het mogelijk om afstanden te reizen. U betaalt reisuren als gewerkte uren. Ik kan in sommige gevallen in overleg vanuit de trein werken. Ik geef daarbij geen garanties over de internetverbinding. Ik ben afhankelijk van het netwerk van T-Mobile, waarbij ik een telefoon en abonnement heb met toegang tot 5G. Ik woon in Utrecht.

Zakelijke diensten: Bijvoorbeeld: Advies over betaalbare back-up oplossingen voor midden- en kleinbedrijf, advies over digitale beveiliging en de privacywet (AVG/GDPR), Linux systeembeheer, programmeren, etc. Neem contact op voor meer informatie over wat ik voor u kan betekenen en eventuele referenties.