Juli-September 2020: Appartement klaar maken, klimbos, nieuwe telefoon en sponsorloop

Ja beste lezers, tijd gaat snel. Een jaar geleden liep ik nog ongeveer een jaar achter op dit blog, nu nog maar 3 maanden! Het komt wel, maar duurt even. Ondanks de actieve pandemie heb ik in deze drie maanden toch nog wat leuke dingen ondernomen.

Juli begint met een een enorm praktisch iets voor mijn nieuwe appartement: een kledingkast. Het is toch wel erg prettig als je je kleding ergens in op kunt bergen. Na een paar uur ’s avonds was de kast bijna af:

Nadat de deuren en lades erin gezet waren, was de kast klaar! Het is nog wel iets anders ingedeeld dan de foto. Het was al laat die dag. Ik heb daar alleen geen foto van. Verder was een wasmachine wel erg handig om te hebben, dus die moest ook gekocht worden. Na de wasmachine was het tijd voor een bed:

Een bed van www.matrasbestellen.nl . Ik ken de eigenaar goed en ik kan de webshop zeer aanraden! Hier staat trouwens ook de kast op, is dat probleem ook weer opgelost.

Tussen de halve verbouwing door heb ik half juli ook nog een uitje gemaakt naar een klimbos met twee vrienden. Na afloop nog even wat gegeten:

Daarnaast begin Augustus nog een keertje naar het dak van de bioscoop bij Pathé Leidsche Rijn:

Half Augustus was er een teleurstelling: mijn stoel was stuk.

Gedraaide rugleuning

Dan bel je natuurlijk voor garantie, maar helaas: Ik zou de stoel naar de winkel in Amersfoort moeten brengen, dan 2-4 weken wachten, en dan een nieuwe stoel ophalen. Na dat zeer klantvriendelijke (ahum) garantieproces uitgelegd te hebben gekregen, heb ik maar besloten dat ik beter mijn tijd en geld in een fatsoenlijke stoel kon steken, aangezien ik er per dag toch een flink aantal uren op zit. Ik heb een jaar geleden al eens een keer een weekend besteed om een goede stoel te vinden, en ik kwam toch uit op een gamestoel. Door mijn lengte (bijna 2 meter) drukken vrijwel alle hoofdsteunen van normale stoelen in mijn nek, en ik wil toch graag een hoofdsteun. Ik heb bij een vriend uit Rotterdam eens een keer een Secretlab stoel mogen uitproberen, en die zat erg prettig. Verder goede reviews gezien en gelezen over het comfort, dus uiteindelijk besteld. Kost wat, maar dan heb je ook wat:

Ik kan na een maand of 3-4 erop zitten dat ik nog nooit op zo’n prettige bureaustoel heb gezeten. Geen rugklachten of wat dan ook. Echte aanrader! Mocht er iets stuk gaan, dan zit er ook 5 jaar garantie op. Naar wat ik gelezen heb, doen ze ook niet heel moeilijk over garantie.

Begin September was het tijd voor een nieuwe telefoon. Oude telefoon werkte in principe nog prima, maar er waren genoeg verbeteringen dat een nieuwe telefoon het voor mij waard was. Ik wilde in eerste instantie voor een Samsung Galaxy Z Fold 2 5G gaan:

Hij kan open vouwen en een soort tablet worden

Ik miste echter een aantal dingen van mijn verlanglijstje voor een ideale vouwbare telefoon (stylus, groter en beter voorste scherm, iets van waterbestendigheid). Dat, in combinatie met een significant prijsverschil ten opzichte van mijn tweede keuze en geen pre-order bonussen, heeft ervoor gezorgd dat ik toch nog even wacht met het kopen van een vouwbaar toestel. Ik ben uiteindelijk voor de Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G gegaan:

Koop hier de Galaxy Note 20 Ultra 5G | Samsung NL

Ik kon er via mijn provider een relatief goede prijs voor krijgen, dus maar gekozen om dat te doen. Het is op zich een best leuke upgrade van mijn Note 9. Wat je direct merkt is het 120 Hz scherm, wat betekent dat in plaats van de standaard 60 keer per seconden dat het scherm ververst, dat dat 120 keer per seconde gebeurt. Dat zorgt voor ontzettend soepele animaties en soepel scrollen door webpagina’s en apps. Daarnaast heb je ineens toegang tot 5G, wat naar mijn ervaring op dit moment echt nog een marketing gimmick is. Niemand die ik ken zou op dit moment significante verbetering zien met 5G ten opzichte van 4G. Ik kan niet aanraden om extra te betalen voor een telefoon met 5G. Verder zit er nu een vingerafdrukscanner in het scherm in plaats van op de achterkant. Deze vingerafdrukscanner is veel beter dan die op de Note 9. Die op de Note 9 had bij mij echt regelmatig moeite om mijn vinger te herkennen. Verder zijn er nog wat kleine dingetjes, maar die zijn grotendeels niet noemenswaardig.

In mijn afgelopen blog liet ik nog even in het midden waarom het grootste gedeelte van de kantoorruimte leeg was gelaten. Die vraag zal ik nu behandelen. Ik wilde in een nieuw appartement erg graag een ruimte voor Virtual Reality. Ik wist ook dat dat in Utrecht waarschijnlijk niet heel realistisch zou zijn. Toch heb ik dus nog het geluk gehad om deze ruimte te vinden. Toen ik het huurcontract getekend had, duurde het ook niet heel lang voordat ik mijn VR headset bestelde. Echter, door de pandemie was er een grote vraag naar VR headsets, en werd er minder geproduceerd. Lang verhaal kort: het duurde 10 weken van bestelling tot levering. Na lang, lang wachten was het dan eindelijk daar en kon de Valve Index geïnstalleerd worden:

Bovenin de hoek een van de twee base stations, die de positie van de headset en controller in de ruimte kan volgen. De andere base station staat in de andere hoek van de kamer.

Eind September heb ik nog meegedaan aan een sponsorloop om geld op te halen voor zorgpersoneel dat in aanraking komt met patiënten met corona (stichting ZWIC). Ik had anderhalf uur om zoveel mogelijk rondjes van 1,5 km te lopen. Ik verwachtte een rondje of 4-5 te lopen, omdat ik een duurloop van ongeveer 6,5 km wel aan kon op mijn conditie rond die tijd.

De start/finishlijn

Wat direct opviel na de start van de sponsorloop, hoe snel mensen willen hardlopen. Ik weet: ik heb anderhalf uur, ik ga rustig aan doen, en gewoon voor zoveel mogelijk afstand in anderhalf uur, niet om zo snel mogelijk klaar te zijn met de loop. Resultaat: 7 rondjes in de op een na langzaamste gemiddelde tijd per rondje. Ik heb nog geen 10 seconden gewandeld, dus het waren wel echt 7 rondjes hardlopen. Dat was een totale afstand van 10,5 km, ruim over wat ik dacht dat ik kon. Doordat de sponsorrun begon met een warming up van een kwartier, waar ik geen rekening mee had gehouden, heb ik die afstand gelopen in ongeveer 1 uur en 15 minuten. Ik was er best wel trots op.

Als laatste heb ik tussendoor nog wel wat kleine uitstapjes gemaakt, maar niets noemenswaardig. Dit waren in ieder geval de hoogtepunten van juli tot en met september van 2020. Tot in de volgende!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.