Januari-Maart 2020: Kerstdiner, VR demo, uit eten en Porto!

Ja beste lezers, ik heb maar eens besloten om mijn artikelen per 3 maanden te schrijven. Ten eerste omdat ik niet wil dat dit blog een jaar achter komt te lopen, en ten tweede zodat ik de hoogtepunten makkelijker kan kiezen. Ik wil niet over ieder klein ding schrijven, maar ik wil graag een overzichtje hebben van de leukste dingen die gebeurd zijn in een periode. Dit is een probeersel, en misschien ziet het volgende bericht er wel heel anders uit. We gaan zien. Anyways, om te beginnen, januari:

Het kerstdiner met de vriendengroep zat er weer aan te komen. Niet rond kersttijd, zoals je zou verwachten, nee, begin februari natuurlijk. Het is redelijk lastig om met iedereen een moment te vinden waarop iedereen kan. Maar goed, ik wilde iets leuks maken, iets wat lekker is en je niet vaak eet. Ik ben daarom het eerste weekend van januari naar Rotterdam gegaan, naar een vriend van me waarmee ik eerder een aantal keren mee uit eten ben geweest. Hij kan goed Oosters koken. Na een korte overweging hebben we besloten om gyoza (dumplings) te maken. Dat zijn een soort groente en vlees in een omhulsel. Ziet er ongeveer zo uit:

Binnenin was er een mix van gehakt en verschillende soorten groenten. Het was een groot succes, en het gerecht voor het kerstdiner was besloten.

Dan nog wat foto’s van Januari:

Pathé Leidsche Rijn in de mist
There is 1 impostor among us.

Dan kwam Februari. Het eerste weekend van Februari was al meteen geweldig: Ik en een van mijn vrienden mochten een Virtual Reality demo geven op de open dag van een school in Doetinchem. Kinderen kwamen in het lokaal en konden een paar minuten VR doen. Er stond continu een rij:

Ik post geen foto’s met herkenbare gezichten zonder toestemming

Het was een erg leuke en succesvolle dag waar iedereen enorm van genoten had.

Het volgende weekend was het dan daadwerkelijk tijd voor het kerstdiner. Natuurlijk ben ik vergeten om foto’s te maken van de dumplings, maar iedereen vond ze in ieder geval lekker.

In het midden van februari was het weer eens tijd om uit eten te gaan. Dit keer waren we naar een Koreaans barbecue restaurant gegaan, genaamd Seoul Sista in Rotterdam. Een enorme aanrader. Je bestelt dingen via de aanwezige tablet, en kunt het dan barbecueën of direct opeten, afhankelijk van wat je besteld hebt.

Goed spul!

Eind februari had ik een vakantie naar Porto gepland. Ik ben groot fan van Port wijn, en daarnaast was er tegelijkertijd een Ingress evenement gepland. Op een regenachtige vrijdag vertrek ik vanaf Utrecht Terwijde:

… via Eindhoven…

…naar Porto! Nog even met de metro:

En na een kleine wandeling is daar de accommodatie. Prima stekje voor een paar dagen:

Op de zaterdag was er een Ingress Evenement. Niet zozeer faction tegen faction, zoals gewoonlijk, maar een meer individueel evenement. Het ging erom om in 6 categorieën zoveel mogelijk punten te halen. Mijn plan was om zoveel mogelijk bepaalde typen voorwerpen te gebruiken en op die categorie op plek 1 te eindigen. Daar had ik me ook helemaal op voorbereid. De strijd zelf was 2 uur lang. Ik heb echt mijn uiterste best gedaan om zoveel mogelijk voorwerpen te gebruiken. Ik dacht echt: “er is niemand zo gek om dit ook te proberen”. Maar nee hoor, ik stond een hele tijd op plek 1, met iemand die nauw op plek 2 volgde, maar op een gegeven moment waren mijn voorwerpen op. Ik heb nog van een aantal mensen een klein aantal weten te krijgen, maar het was niet genoeg. De strijd was voorbij en ik stond op plek 2. Ik heb uiteindelijk die persoon ontmoet, en het was een persoon uit Madrid die exact hetzelfde plan had als ik, maar hij had een aantal vrienden die hem hielpen. Ik had nog overwogen om aan mensen te vragen of ze wat voorwerpen bij zich wilden houden, maar had niet verwacht dat het nodig zou zijn geweest. Nou ja, goed gespeeld. Het was een leuke strijd. Die avond werd afgesloten met de lokale specialiteiten: francesinha en port wijn.

De volgende dag was Mission Day, oftewel de stad verkennen aan de hand van interessante routes.

In de verte ligt Porto, aan deze kant van de rivier ligt Vila Nova de Gaia, waar alle port ligt

Een rondleiding door een wijnkelder kan natuurlijk niet ontbreken:

Een wijnproeverij kan natuurlijk ook niet missen:

Maandag en dinsdag heb ik Porto nog verkend, woensdag ben ik teruggevlogen. Dit was wel echt een leuke vakantie.

En dan kwam maart… oeioeioei… Het begin van de pandemie, de Coronacrisis, wat een ellende! Ik heb die maand bijna alleen maar binnen gezeten. Niets noemenswaardigs voor dit blog in ieder geval.

Op die zware noot sluit ik dan het blog af. Om het toch nog een beetje positief af te sluiten: met mij gaat alles goed verder. Veel van mijn hobby’s kan ik vanuit binnen doen. Ik hoef me voorlopig nog niet te vervelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.