Oktober 2019: Antwerpen, de Slag om Grolle en blokhutweekend

In oktober was het dan zover: Het lang geplande weekendje Antwerpen stond op de agenda. Na een reis per auto…

… kwam ik in Antwerpen aan! Helaas heb ik dit weekend erg weinig foto’s gemaakt, dus je zult het moeten doen met een foto van een van de avondmaaltijden:

Het was verder een goed weekend. Veel gefietst en veel gezien.

Later die maand was er de Slag om Grolle. De Slag om Grolle is een evenement dat elke twee jaar houden wordt in Groenlo. Daarbij wordt het dorp omgetoverd tot een dorp uit het jaar 1627 en zijn in de binnenstad allerlei marktkramen, muziek en theater. Het hoogtepunt is de naspeling van de veldslag die plaats vond in het jaar 1627. Om even een indruk te geven:

Samen met een aantal vrienden hadden we afgesproken om daar samen heen te gaan, de binnenstad te bezoeken en de veldslag te bekijken. Het was een ontzettend leuke dag. Ik kan iedereen aanraden om tijdens de volgende editie in 2021 langs te gaan.

Als laatste was er een blokhutweekend. Samen met een aantal vrienden hebben we een weekend in het bos doorgebracht, in een blokhut van de scouting. Daarbij mocht een kampvuur natuurlijk niet ontbreken:

En marshmellows natuurlijk ook niet:

De volgende dag wilden we pannenkoeken gaan bakken. Maar goed, daar heb je meel voor nodig. In Eibergen is er gelukkig de Mallumse Molen, die ontzettend goed pannenkoekenmeel maakt. We bezoeken de molen en halen wat meel:

Dan worden er pannenkoeken gebakken:

en worden er pannenkoeken gegeten. Die avond is er weer een kampvuur en de volgende dag wordt er opgeruimd. Een geslaagd weekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.