Juni 2019: Een wijnfles openen zonder kurkentrekker en afstuderen

Na een stilte op dit blog van een half jaar, dan toch maar weer eens een berichtje. De komende berichten zal ik wat korter houden, om jullie dan toch nog een beetje up-to-date te houden met mijn leven. Deze maand maakte ik een van de grotere veranderingen door: van student naar burger. Voordat ik over mijn afstuderen vertel, eerst nog een ander verhaal.

Heb je ook wel eens, dat je ergens op bezoek bent, je hebt een fles wijn meegenomen, maar dan tot de conclusie komt dat er geen kurkentrekker is? Nou, ik dus wel. De fles wijn had ik al gehaald, en ik wilde hem niet mee naar huis nemen, dus hij moest open. Na wat snel gegoogle, en gefaalde pogingen, kwam daar een geweldig idee: draai er een schroef in, en gebruik een hamer om de schroef er iets uit te trekken, als een soort hefboom. Dat werkte op zich best prima voor de eerste paar millimeter, maar daarna wilde hij niet verder. Dus toen maar een mes gepakt, en een paar millimeter afgezaagd. Daarna weer de schroef erin gedraaid, weer een paar millimeter omhoog met de hamer, weer zagen… totdat uiteindelijk de dop eruit kwam!

Het kostte een schroevendraaier, een hamer en een mes, maar de fles is open!

Na een goed wijntje, springen we een paar weken vooruit in de tijd: Ik ga op 20 juni afstuderen! Ik presenteer mijn paper “A Framework for Detecting and Preventing Security Vulnerabilities in Continuous Integration/Continuous Delivery Pipelines”. Dat klinkt als een mondvol, maar in simpele termen komt het erop neer dat het een security checklist is voor omgevingen waarin automatisch tests worden gedraaid voor software. Na de presentatie was het even spannend:

Eerst het commentaar, de complimenten en de verbeterpunten ontvangen…
En daarna het diploma!

Na het ontvangst van het diploma was er een afstudeerborrel met een pubquiz met een compilatie van alle bloopers door de studentenjaren heen. Na de borrel zijn we met de vriendengroep uit eten gegaan:

Daarna nog even nageborreld bij De Beiaard. Het was een leuke middag en avond.

De volgende dag kwam ik in de trein een groep mensen tegen die naar een festival ging. Er kwam een gesprek op gang, en er kwam uiteindelijk uit dat ze bier teveel hadden, en ja, daar kun je natuurlijk moeilijk nee tegen zeggen:

Bier in pak in de trein, echt een geweldig idee šŸ˜›

Twee dagen na mijn afstuderen hebben we met het gezin gebarbecued:

Aah, port, mijn favoriete wijn

En dat was juni dan alweer. Vooral druk geweest met afstuderen, maar ook genoten van het halen van het diploma. Op naar juli!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.